Mijn oplossingen

“Een alleskunner is geen expert. Dus om maar met de deur in huis te vallen: ik ga je IB aangifte niet doen, dat besteed ik namelijk ook uit aan een expert”

Genoeg over jouw problemen, je weet wel welke zaken jou en jouw onderneming in de weg staan. Je weet precies welke belemmeringen ervoor zorgen dat  je niet genoeg klanten kunt bedienen, je onderneming niet winstgevend genoeg is en/of je niet volledig kunt genieten van je bedrijf. Zo niet, dan gaan we dat uitzoeken. Samen zoeken we oplossingen voor jouw problemen. Anders slaan we die stappen over en gaan we meteen aan het werk!

Samen bouwen door te organiseren

Uiteraard kan ik, als jouw virtueel assistent,  je dagelijkse mail beheren en een reservering maken in het restaurant voor vanavond, een zakenreis boeken een afspraak inplannen, of andere leuke ad hoc klusjes, maar het is beter om samen te bouwen aan je onderneming, samen structureel investeren en werken aan jouw bedrijf of praktijk. Daarom ga ik graag een duurzame relatie met je aan, voor kortere of een lange(re) periode. Samen zoeken naar zaken die prioriteit hebben, die je makkelijk zelf kunt, of die je beter aan een expert uit kunt besteden.

 

Werken aan je onderneming

Door de bomen het bos weer zien door een VABen jij zelf avonden en weekenden bezig in WordPress, probeer je zelf uit te zoeken op welke aftrekposten je recht hebt of hou je een tekenwedstrijd onder de buurkinderen voor je nieuwe logo? Zonder dat je er misschien bewust van bent, heb je al een team opgebouwd: wellicht met je partner; wie wanneer de kinderen van school haalt, de boekhouder voor je omzetbelasting, je websitedesigner, je logo ontwerper…  Stuk voor stuk experts op hun vakgebied. Zij doen het sneller, hebben het wiel al uitgevonden, zijn up to date en dus in de end goedkoper . Als je het team nog niet om je heen hebt, gaan we kijken welke taken er liggen, wat je zelf kunt en wat je kunt uitbesteden. Wat is haalbaar? We gaan passende professionals zoeken, uit jouw of mijn netwerk. Zo bespaar je op kostbare tijd in je groei. Omdat je precies weet wat je wil kun je je team goed briefen en loopt het zoals jij wil. Als het team al een tijdje staat gaan we kijken hoe we de samenwerking kunnen optimaliseren. Elke relatie heeft tenslotte periodiek onderhoud nodig. Iedereen z’n eigen taken en verantwoordelijkheden.

renateheuvelman_icoon_small

Zie door de bomen het bos weer!

 

Ja, zelfs een eenpitter als jij heeft processen en systemen. Zal ik er eens een frisse blik op werpen? Samen kijken of er dingen makkelijker kunnen, geautomatiseerd kunnen worden? Besteed je te veel tijd aan offertes? Raak je je bonnetjes kwijt? Wil je webinars geven? Zie je op tegen ‘het gedoe’ van het schrijven van nieuwsbrieven? Techniek zou je niet tegen moeten houden in je onderneming, maar ook het gebrek aan talent of inspiratie voor het maken van content niet.

Interne en externe factoren zorgen ervoor dat we up to date moeten blijven. Gun jezelf de tijd om jezelf en je bedrijf te ontwikkelen zodat je de kwaliteit kunt bieden die jij voor ogen hebt en graag ontvangt.

Werken aan je klantenbestand

Met een goede visie, gaan we nieuwe klanten werven. En een betere relatie opbouwen met bestaande klanten. Je mailinglist opbouwen in een goed en bruikbaar systeem. De wereld continue laten weten dat je bestaat en wat je doet. Gaan we producten of diensten aanbieden die bij jou en hen passen.

Werken aan je inkomsten
Werk je nog op basis van uurtje factuurtje? Moet je ontzettend veel uurtjes draaien om rond te komen? Samen gaan we bekijken hoe dat makkelijker kan. Ik help jou met het opzetten van kwalitatief goede (online) programma’s zodat je een continue inkomensstroom kunt genereren.

renateheuvelman_icoon_small

“Less is more. Less work and more income in dit geval"

Werken aan jouw eigen geluk; kom in balans, blijf in balans

We hebben hier natuurlijk al naar gekeken bij het eerste onderdeel: wat wil ik nou eigenlijk? Maar ik ben van mening dat regelmatig moet evalueren. Bij voorkeur in de zon met een wijntje. Is dit nog steeds wat ik wil? Gaat het goed? Voelt het goed? Anders moet er bijgestuurd worden, want dan kost het teveel moeite en ben je weer terug bij af.

Duidelijkheid

Rust, Reinheid en Regelmaat. Bij ondernemers ver te zoeken (maar dat maakt het eigenlijk ook zo interessant). Ik ben wel van mening dat financiele duidelijkheid bijdraagt aan een prettiger leven. Daarom werk ik met maandelijkse pakketten, zodat we allebei weten waar we op kunnen rekenen. Welke ondersteuning jij mag verwachten en wat hiervoor je investering is. Uiteraard kunnen we hier flexibel mee omgaan. Opschalen om vliegend van start te gaan of als er een groot event aan zit te komen bijvoorbeeld, zodat de dagelijkse zaken niet blijven liggen. Dynamiek, balans en duidelijkheid dus.