Naar aanleiding van het worden van “Starter van de Maand”, kreeg ik veel vragen uit mijn netwerk over het VA-schap; hoe ben ik een virtueel assistent geworden? Het is immers HEEL iets anders dan secretaresse op afstand zijn en hoe heb je dat ondernemen geleerd? … Maar ook: is een VA ook handig voor mij? En wat kunnen jullie allemaal en hoe werkt dat?

 

Vorig jaar december besloot ik (mijn beste beslissingen worden toch genomen na 1 of meerdere alcoholische versnaperingen) op een Thais strand dat ik er ECHT voor zou gaan en zoals een opdrachtgever van mij in zijn blog schreef: groeien doe je met behulp van een coach en een methodiek.

 

Ik had Petra Fehring al ontmoet op de Reuzensprong in november en vind het fantastisch hoe zij ondernemers helpt met het opschalen van hun bedrijf door hen te overtuigen van het nut van een virtueel assistent.  Zij ‘leidt’ zowel de ondernemer op als de virtueel assistenten.

Manage je Bedrijfsgroei 

Petra Fehring helpt ondernemers die willen opschalen via "Manage je Bedrijfsgroei". Tevens leidt zij virtueel assistenten op bij haar "Academie voor Virtueel Assistent"

Petra Fehring helpt ondernemers die willen opschalen via “Manage je Bedrijfsgroei”. Tevens leidt zij virtueel assistenten op bij haar “Academie voor Virtueel Assistent”

In dit onderdeel wordt de ondernemer die toe is aan wat meer tijd, focus en omzet bewust gemaakt van wat een virtueel assistent voor hem of haar kan betekenen en biedt Petra (online) trainingen aan waarin je leert hoe je je VA zo effectief en efficient mogelijk in kunt zetten. Bouw een team van experts om je heen! Dit kost geen geld, het is een investering die zichzelf terugverdient, want jij kunt je focussen op jouw core business en zij doen snel en smooth waar zij voor ingezet worden. Laat de VA het team voor je coördineren, maak het jezelf gemakkelijk! Petra leert je waarom en hoe.
Mocht je na het lezen van de website geïnteresseerd zijn geraakt, neem dan vooral contact met me op, dan kunnen we bespreken of dit bij je past en of we samen dit traject in kunnen gaan!

Academie voor Virtueel Assistent

Vooral hierover kreeg ik veel vragen vanuit mijn netwerk. Ik heb het programma “Een lopend VA Bedrijf in 10 weken” gevolgd.. en ja: het werkt.. mijn bedrijf ‘loopt’ 🙂

 

De training begint weer in oktober met een tweedaagse bij het ISVW in Leusden. Deze 2 dagen training voor nog  geen 500 euro is ook los te boeken als “Meer klanten door een Onweerstaanbaar VA aanbod” en is inclusief lunches, trainingsmateriaal en een mooie start van je netwerk.  Je krijgt vantevoren opdrachten toegestuurd en aan het einde van de training weet je wie jouw ideale klant is, hoe je die het beste kunt benaderen, wat je ideale opdrachten zijn, welke tools je kunt gebruiken en wat je aan gaat bieden. Een niche kiezen is zeer belangrijk, je kunt je specialiseren zodat je zowel in je communicatie als je skills DE expert wordt op dit gebied.

 

Tijdens de 10 opvolgende weken leer je niet alleen hoe je een VA kunt worden, maar ook hoe je een gedegen onderneming opzet bijvoorbeeld:

  • hoe je je diensten aanbiedt
  • hoe je je financien en administratie opzet
  • je krijg checklists, voorbeeldcontracten en algemene voorwaarden (door een jurist opgezet, dat scheelt sowieso al een berg geld!),
  • timemanagement
  • hoe je je marketing en communicatie opzet
  • maar het ook het allerbelangrijkst: je mindset gaat op ‘standje ondernemer’

Als bonus krijg je er ook nog eens een jaar lang lidmaatschap bij voor de VA Exclusive Club. Een waardevol netwerk van andere VA’s waarin we tips en tricks delen, maar ook werving en selectie aanbod vanuit de Academie ontvangen (over waardevol gesproken).

 

We zijn niet met alleen startende ondersteunende VA’s,  maar ook met meiden (en mannen) die al jaren bezig zijn, allemaal met hun eigen expertise! Je zou je bijvoorbeeld kunnen specialiseren in social media, finance, (online) marketing, grafisch vormgeving of event organisatie. Ook specialisatie op een bepaalde branche  of groep is natuurlijk mogelijk; de bouw, overheid, duurzame ondernemingen, journalistiek of de paardenwereld..

Na de eerste training kun je je specialiseren tijdens de cursus “Virtueel Succes” dat bijna vol is in het najaar en anders in januari 2016 weer begint..

Iets voor jou? Neem dan vooral contact met me op, via de chat (rechtsonder), mail of pak ouderwets de telefoon!

Nou, tot zover het reclameblok voor de academie, dat is eigenlijk helemaal niet nodig, want dat verkoopt zichzelf wel. Ik heb er in ieder geval veel aan gehad, net zoals een aantal opdrachtgevers waar ik mee werk.

Virtueel Assistent vanuit huisOndernemen moet je leren

Eerlijk is eerlijk, ik ben erin gerold. Ik werd gevraagd voor een mooie functie, maar dan wel op freelance basis alstublieft. Euhm… ondernemer worden, dat was niet echt 1 van m’n ambities. Ik denk aan m’n ouders die altijd ‘met de zaak’ (een aannemersbedrijf) bezig waren, elk klein uurtje zat m’n vader op het terrein waar al zijn materieel stond, nog even een auto poetsen, een kuub zand voor morgen klaarzetten en soms mocht ik hem helpen met het bestellen van materialen, wat ik super interessant vond. Op zondag deed m’n moeder de administratie, en als het kwartaal afgelopen was, mocht ik m’n vinger op het knoopje leggen, als alles uit de ordner met een touwtje bijeengebonden werd om naar de accountant te gaan.

 

Aan de andere kant ben ik een 24/7 werknemer, dus wat is er mooier dan dat voor jezelf te doen? De klussen aannemen die je leuk vindt, die bij je passen waar je echt blij van wordt? En daarbij de vrijheid; m’n vader was wel van 6.00u ’s morgens tot 17.00u en van 19.30u tot 22.00u aan ’t werk (als hij dat redde), maar als freelancer kun je natuurlijk lekker op zaterdagmorgen knallen, maar op donderdagmorgen lekker pas om 9.00u in je pyjama en met je eerste kop thee achter je laptop kruipen.

Dus als ondernemen nu eenmaal in je bloed zit, je houdt van de vrijheid, van kennis overbrengen,  als coach, trainer,  adviseur of als VA en het idee dat  je hier genoeg omzet uit kunt halen spreekt je aan, denk dan aan deze blog!

 

renateheuvelman_icoon_smallEen mooie zomer en veel wijsheid gewenst 🙂

 

 

PS en ja, de bovenstaande linkjes zijn affiliatelinkjes, misschien ook handig voor jou om die te gebruiken, voor zowel het genereren van meer omzet door anderen als ambassadeurs op te laten treden als het aanvragen van affiliate links voor jouw favoriete tools. Het is en blijft een win-win situatie…