Inside the mind of a Master Procrastinator – Tim Urban

Heb jij een gezonde relatie met deadlines? Of heb jij soms-ook-wel-eens-een-beetje-last van uitstelgedrag?
Mocht je vandaag 14 minuutjes ‘over hebben’, ‘nog niet toe zijn aan de creatie’ van iets, ‘eerst nog even dit en dan…’, of gewoon op het toilet zitten… bekijk dan deze grappige (maar inzicht gevende) TEDTalk van Tim Urban.

De 3 roergangers

In deze video laat Tim je kennismaken met 3 vrienden in zijn hoofd:
– De Rational Decision Maker (whatever makes sense)
– De Instant Gratification Monkey (easy and fun)
– Het Panic Monster (aaaaarghhhh)

Ik moet je bekennen dat deze ‘vrienden’ het vaak ook lekker druk hebben in mijn hoofd. En van andere ondernemers hoor ik niets anders. Tim zegt dat iedereen in de zaal een procastinator is en dat geloof ik wel. Ja, zelfs jouw verantwoordelijke ouders, je oude leraar biologie en de directeur van Shell… they all suffer… de een wat meer dan de ander…

Twee soorten uitstelgedrag

Tim vertelt ons echter over 2 soorten uitstelgedrag en dat het Procrastination System goed werkt in de eerste, maar ook hoe je de 2e (zoals de redesign van m’n website, het opruimen van m’n bovenste bureaulade en nog heel wat andere klussen die niet urgent zijn en variëren in belangrijkheid) kunt oplossen.

Het Procrastination System

Tim Urban in zijn TED-Talk

Wil jij je to-do lijstje inkorten en niet langer uitstellen?

Behoor jij tot de groep ondernemers waarvan het to-do lijstje alleen maar groeit en je voelt dat vriendje Panic Monster wakker begint te worden met december in zicht? Kijk dan op: http://bit.ly/ProductiefsteDag .

In de week van 23 november geven wij je namelijk de kans om in die super happy place te komen door the Rational Decision Maker aan het roer te laten staan. Dan kun je december zonder schuld doorbrengen in “The Happy Playground” of natuurlijk nóg meer efficiënte en effectieve dingen doen omdat je dan volop in de flow zit. Geen uitstelgedrag meer!

 

Tot op de Productiefste Dag van het jaar 🙂

 

Heb een fijne week!
#heymonkeygetfunky #nomoreprocrastination #uitstelgedrag #zozithet #tedtalks #inspiratie #productiviteit

 

PS Mocht je nog wat ‘momentjes’ nodig hebben deze week… browse dan even lekker over zijn blog https://waitbutwhy.com/ onder het mom van ‘ik leer er allicht iets van’ … maar zorg er wel voor dat je voor die tijd je Q3 aangifte omzetbelasting doet en betaald hebt… dan kun je jezelf wijs maken dat je het hebt ‘verdiend’.

 

 

Deze post is eerder verschenen op mijn Facebookpagina .

Voel je vrij deze te ‘liken’ :-).